e-learning & nazorg

Reality Check!

Realitycheck voor vrouwelijke deelnemers

Een groot pensioenfonds wil vrouwen bewust maken van hun (financiële) situatie en hen aanmoedigen om actie te ondernemen. Met als doel vrouwen financieel redzaam te maken. Om dit doel te bereiken voert het pensioenfonds de campagne Realitycheck! Onderdeel van deze campagne is een e-learning geldzaken. In de training kunnen cursisten aan de slag met geldzaken in de brede zin van het woord. De online training is volledig gericht op het verhogen van bewustwording en het creëren en bewerkstelligen van duurzame gedragsverandering.

De training bestaat uit blokken (leersnacks) die cursisten volledig anoniem in eigen tempo en in eigen volgorde doorlopen. Iedere leersnack bestaat uit een combinatie van uitleg, tests en (lichte) rekenmodules, challenges, quizzen en downloads. Alle leeractiviteiten hebben als doel de deelnemer op een laagdrempelige manier te ‘empoweren’ voor uitdagingen in het leven nu, of voor in de toekomst.

De volledige training is geënt op; het principe dat de cursist wat geeft (bijvoorbeeld antwoorden op een vragenset) en direct daarop volgend een beloning krijgt  (bijvoorbeeld een uitslag of een persoonlijke checklist. Als de deelnemer de cursus heeft afgerond ontvangt hij of zij een certificaat.

Ruim 30.000 deelnemers hebben een of meerdere blokken van de e-learning gezien

Aanvullende coaching voor kwetsbare deelnemers

Het pensioenfonds wil ook graag meer doen voor deelnemers die kwetsbaar zijn. Specifiek voor deze groep deelnemers ontwikkelde Prikkl een coachingstraject. Op basis van antwoorden op de testen in de e-learning wordt een persoonlijk actieplan opgesteld. Samen met een van onze coaches gaat de deelnemer vervolgens aan de slag met verschillende opdrachten.

Benieuwd naar deze Reality Check!?