Beter inzicht in pensioen laat zien dat eerder stoppen vaker kan dan we denken

Denkt u er wel eens over na om minder te gaan werken of zelfs te stoppen? Ja? Dan bent u niet de enige. Veel 55-plussers spelen met die gedachte. Niet zo gek ook, na jarenlang hard te hebben gewerkt. Maar weet u wat voor financiële gevolgen zo’n keuze heeft? Als u dat scherp op uw netvlies heeft, kunt u een weloverwogen keuze maken.

Beter inzicht

Door beter inzicht in hun eigen situatie te krijgen, kunnen mensen makkelijker keuzes maken, stelt Van Gurp. Ze vindt dan ook dat iedereen recht heeft op voorlichting en advies bij deze keuzes. ‘In sommige gevallen wordt dit financiële inzicht door werkgevers aangeboden en betaald. Toch zijn werknemers ook vaak op zichzelf aangewezen.’ En dat terwijl zo’n inzichtgesprek heel verhelderend kan werken ‘Sterker nog. Meer dan de helft van de mensen geeft aan andere keuzes te maken na zo’n inzichtgesprek.’ Om deze groep mensen tegemoet te komen, is Prikkl financieel inzicht ook beschikbaar voor particulieren. ‘Wij vinden dat je geen goede keuzes kunt maken zonder weet te hebben van de financiële gevolgen. Onze missie is dan ook om alle werkende Nederlanders daarin te begeleiden.’

Persoonlijk gesprek

Tijdens een persoonlijk inzicht gesprek wordt ingegaan op de persoonlijke situatie. ‘We kijken hoe financieel fit iemand is. Wat wordt er op dit moment maandelijks uitgegeven? Welke wensen voor de toekomst zijn er? Zijn deze haalbaar en kan een eventuele financiële tegenvaller worden opgevangen? Naar aanleiding van deze fit- test bepalen we of er na een keuze een pas op de plaats gemaakt moet worden, of’, legt van Gurp uit, dat de spreekwoordelijke vlag uit kan’. Dat er behoefte is aan dergelijke inzichtgesprekken, blijkt wel uit de cijfers. Tot nu toe zijn er al ruim 50.000 inzichtgesprekken gevoerd.

Direct aanmelden?

Dat kan. U kunt ons bereiken via 085- 8000 184 voor meer informatie en het plannen van een afspraak. Ook kunt u zich aanmelden via het formulier op de tab afspraak maken op onze website. Wij nemen dan vrijblijvend contact met u op.

Wij helpen u graag!

Door alle tumult over pensioenkortingen en de veranderende pensioenleeftijd, hebben steeds meer 55-plussers vragen over hun eigen pensioen. Wat voor gevolgen hebben deze veranderingen voor mij? En wat nou als ik minder wil gaan werken? Het zijn vragen die Paulien van Gurp, pensioenexpert bij Prikkl dagelijks krijgt voorgelegd. ‘Er zit veel onzekerheid bij mensen als het hun pensioen aangaat’, vertelt ze. ‘En dat maakt het maken van een keuze niet gemakkelijker.’