Geldzaken, we denken er vaker aan dan dat we er iets mee doen

Prikkl biedt financieel inzicht en helpt je belangrijke keuzes te maken en mogelijkheden te benutten. Je kunt vragen stellen, met een coach aan de slag, zelf de kennisbank induiken of persoonlijke hulp van een expert inschakelen.  Dit alles doen wij onafhankelijk. Want bij Prikkl is ons advies het product.

Klanten beoordelen ons met een

Lees onze reviews

8,7

Prikkl is ISO 27001 en ISAE 3000 gecertificeerd

Geldzaken voor alle leeftijden

Iedere levensfase brengt nieuwe inkomsten en uitgaven met zich mee. Carrièreontwikkeling, de komst van kinderen of een naderende pensioendatum vragen om andere inzichten. Prikkl brengt voor iedere levensfase de kansen en valkuilen in kaart.

Financiële planning kun je heel ingewikkeld maken  – en dat doen financieel experts ook het liefst – maar het is niets meer dan er voor te zorgen dat je inkomsten en uitgaven tijdens alle fasen in je leven in balans zijn. Hoe werkt dat?

Inkomsten zijn de basis

Alhoewel ieder zijn eigen leven leidt, ziet de ontwikkeling van inkomsten van een persoon door zijn leven heen er over het algemeen zo uit: als je gaat werken en doorgroeit, nemen je inkomsten toe, vaak totdat je het einde van een salarisschaal bereikt. Ga je minder werken of met pensioen, dan daalt je inkomen.

Inkomsten in verschillende levensfases

Wat je niet uitgeeft hoef je ook niet te verdienen!

Geld uitgeven. Dat kunnen veel mensen wel. Waar we ons geld aan uitgeven, verschilt per levensfase. Vooral als je kinderen hebt. Er zijn berekeningen die zeggen dat een kind tot zijn 18e jaar ca €100.000 kost. Maar ook een leven zonder kinderen kan kostbaar zijn.

Uitgaven per levensfase

Inkomsten en uitgaven gaan niet gelijk op

Misschien is het je al opgevallen, maar de lijnen gaan niet gelijk op. In de groene vlakken hebben veel mensen geld over, in de rode geld vlakken hebben mensen geld tekort. Dat zijn dan de momenten waarop je denkt: had ik maar meer gespaard…

Inkomsten en uitgaven per levensfase

Ontdek wat belangrijk is in jouw levensfase

header-dotted

Inkomsten en uitgaven beter op elkaar afstemmen?

Je kent vast wel de BMI (Body Mass Index). De BMI gaat over de verhouding tussen je lengte en gewicht. De BLI (Bourgondisch Leven Index) gaat over de verhouding tussen inkomsten en uitgaven. Benieuwd naar jouw BLI? Lees er hier meer over.