50 - 67 jaar

Eerder stoppen met werken

Eerder stoppen met werken. Voor mensen die zwaar werk doen, is het soms noodzakelijk en voor anderen is het een droom. Een droom die vaker werkelijkheid kan worden dan we denken. Zeker als je al jarenlang pensioen opbouwt. Er kan vaak meer dan je denkt.

Eerder stoppen met werken

Steeds meer mensen hebben de wens om eerder te stoppen met werken, bijvoorbeeld omdat ze willen genieten van hun vrije tijd of omdat ze gezondheidsproblemen hebben. Het is belangrijk om goed na te denken over de financiële gevolgen van deze keuze.

Om te berekenen wat de financiële gevolgen zijn van eerder stoppen met werken, moet je rekening houden met verschillende factoren. Zo is het belangrijk om te weten wat je huidige inkomen is en wat je inkomen zal zijn als je eerder stopt met werken. Daarnaast moet je ook rekening houden met de hoogte van je pensioen en eventuele andere inkomstenbronnen, zoals beleggingen of vermogen. Verder moet je ook de kosten in kaart brengen die je na je pensionering zult hebben, zoals hypotheeklasten, verzekeringen en andere vaste lasten.

Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar is eenvoudiger dan je denkt. We hebben een uitgebreid artikel voor je geschreven: Eerder stoppen met werken berekenen? Daarin leggen we uit hoe je kunt berekenen of jij eerder kunt stoppen met werken. Het artikel bevat een aantal handige tips om deze berekening goed zelf te kunnen maken. We gaan in het artikel in op de mogelijkheden die er zijn om eerder met pensioen te gaan, zoals de regeling voor vervroegde uittreding (RVU) of de mogelijkheid om verlof op te nemen. Daarnaast helpen we je om te bekijken of je nog andere inkomstenbronnen hebt, zoals een ontslagvergoeding of een erfenis. Verder vind je hulp bij het inschatten van de kosten die je na je pensionering zult hebben, zodat je weet of je genoeg inkomen hebt om van te leven.

Wil je niet eerder stoppen met werken maar juist minder gaan werken? Dan hebben we een ander interessant artikel voor je geschreven: Zo kan je het effect van minder werken berekenen

Het is belangrijk om tijdig te beginnen met het maken van deze berekeningen, zodat je voldoende tijd hebt om eventuele maatregelen te nemen. Het is verstandig om je berekening te laten checken door een financieel adviseur.

Prikkl geeft je met het financieel inzicht gesprek alle inzichten en berekeningen die je nodig hebt. Je ontvangt een uitgebreid gespreksverslag waarin je rustig en in begrijpelijke taal kunt nalezen wat er voor jou mogelijk is.

Doe je zwaar werk?

Ken je de RVU regeling? Misschien heb je er al wel over gehoord. Of ken je mensen die de regeling hebben. De RVU regeling zorgt er voor dat je misschien eerder kan stoppen met werken. Je kunt instromen tot uiterlijk 31 december 2025. Weten of dit iets voor jou is? Wij maken het graag inzichtelijk.

header-dotted

Vergoeding door werkgever?

Onze dienstverlening wordt regelmatig vergoed door werkgevers. Soms rechtstreeks, een andere keer vanuit speciale fondsen binnen de sector waarin je werkt. Wil jij je werkgever vertellen over onze dienstverlening?