67 - 80 jaar

Langer doorwerken

Met de toenemende vergrijzing en veranderingen in de arbeidsmarkt wordt doorwerken na pensioen steeds meer een realiteit. Veel mensen kiezen ervoor om na hun pensioenleeftijd te blijven werken om verschillende redenen, zoals extra inkomen, sociale contacten en structuur en routine in het dagelijks leven.

Meer informatie over langer doorwerken

Als je op zoek bent naar manieren om langer door te werken, ben je bij Prikkl aan het juiste adres. Het kan namelijk zo zijn dat je niet op de leeftijd van 65 jaar met pensioen kunt of wilt gaan. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om langer door te werken.

Een van de mogelijkheden is het gebruik maken van deeltijdpensioen. Dit houdt in dat je deels blijft werken en deels pensioen ontvangt. Op die manier kun je bijvoorbeeld meer vrije tijd creëren of je werkzaamheden afbouwen. Het is wel belangrijk om je goed te laten informeren over de financiële consequenties van deze keuze.

Een andere mogelijkheid is om door te werken als zzp’er. Dit geeft je de vrijheid om zelf te bepalen welke opdrachten je aanneemt en hoeveel uur je per week werkt. Hierbij is het wel belangrijk om jezelf goed te laten informeren over de belastingtechnische en financiële gevolgen van het werken als zelfstandige.

Het kan ook zijn dat je jezelf wilt laten omscholen naar een andere functie. Op die manier kun je jezelf blijven uitdagen en nieuwe kennis en vaardigheden opdoen. Dit kan bijvoorbeeld via een opleiding of cursus. Het is wel belangrijk om na te gaan of er vraag is naar mensen met jouw nieuwe kennis en vaardigheden en wat de arbeidsmarktperspectieven zijn.

Naast deze praktische mogelijkheden is het ook belangrijk om te blijven investeren in je gezondheid en ontwikkeling. Een gezonde levensstijl, waarbij je regelmatig sport en gezond eet, kan bijdragen aan een langer en gezonder werkend leven. Ook het volgen van cursussen en trainingen kan ervoor zorgen dat je jezelf blijft ontwikkelen en uitdagen.

Tot slot is het belangrijk om tijdig na te denken over hoe je langer kunt doorwerken. Zo kun je op tijd de juiste keuzes maken en voorkomen dat je op latere leeftijd in de problemen komt. Door te blijven investeren in jezelf en te kijken naar de verschillende mogelijkheden, kun je een werkend leven creëren dat bij je past.

Als je meer informatie wil over dit onderwerp lees dan ook onze artikelen:

De mogelijkheden van langer doorwerken na je AOW of pensioen.

De nadelen van langer doorwerken na pensioen.

 

Meer weten?

Lees ook de volgende artikelen:

Geldzaken op orde

Geldzaken voor alle leeftijden

Geen zin in geldzaken?

 

header-dotted

Vergoeding door werkgever?

Onze dienstverlening wordt regelmatig vergoed door werkgevers. Soms rechtstreeks, een andere keer vanuit speciale fondsen binnen de sector waarin je werkt. Wil jij je werkgever vertellen over onze dienstverlening?