Particulieren

Veel gestelde vragen

Hier vind je het antwoord op de meest gestelde vragen

Prikkl geeft financieel inzicht. Wij rekenen door hoe je er voor staat en wat je leefstijl-inkomen is.  En we kijken wat je willen, bijvoorbeeld eerder stoppen of minder werken, of dat voor jou kan. Kan je dan je huidige leefstijl handhaven. Het antwoord is dan ‘ja’ of ‘nee’, of onder voorwaarden.

Aan het einde van het financieel inzicht traject weet je 2 dingen.
1. hoe je er voor staat met je geldzaken, nu en bij pensioen en
2. of de wens die je hebt, of dat voor jou mogelijk is.

Ook krijg je tips om je geldzaken te verbeteren. En je krijgt een overzicht met vervolgstappen.

Als je weet wat er financieel wel en niet kan voor jou, dan kun je keuzes maken, die, als het goed jou gelukkig maken. Aan de hand van het overzicht met vervolgstappen kun je zelf aan de slag om het te regelen, zoals jij dat wilt. Je kunt hierover ook in gesprek met je werkgever.

Goede vraag. Vaak blijkt dat er meer kan dan mensen denken.
Meer dan de helft deelnemers neemt direct actie. Mensen kiezen bijvoorbeeld voor één dag per week minder werken, 1 of 2 jaar eerder stoppen met werken. Al dan niet met een regeling vanuit de werkgevers, zoals een generatiepact of RVU.

Andere acties die andere doen is meer sparen, minder uitgeven, naar de notaris of hun hypotheek laten verbeteren.

Soms nemen mensen geen actie, omdat ze weten dat ze op koers liggen om hun toekomstige wensen te kunnen laten uitkomen.

En heel eerlijk voor een deel van onze deelnemers is actie geen optie. Omdat zij zich hun wens niet kunnen veroorloven.

Prikkl geeft financieel inzicht. Dat is ons product. Wij verkopen geen financiële producten, zoals  hypotheken of lijfrenteverzekeringen. Ook geven ook geen advies over beleggen. Wij willen namelijk geen enkel belang hebben bij de uitkomst van het financieel inzicht.

Bij Prikkl werken we met een vast format. Zo houden we het overzichtelijk. De stappen zijn:
1.Aanmelden (zelf of via werkgever)
2.Intakegesprek, wij bellen jou met nummer 085- 8000 184
3.Gesprek met financieel adviseur
4.Persoonlijk gespreksverslag
5.Nazorggesprek

 

1. aanmelden

Je kunt je heel eenvoudig aanmelden via de knop ‘Afspraak maken’ op prikkl.nl. Je krijgt een bevestiging in het scherm en in je mailbox als jouw aanmelding naar ons is verzonden.

2. Intakegesprek

Binnen een paar werkdagen nemen we contact op voor het intakegesprek. Je kunt ons herkennen aan het telefoonnummer 085 – 8000 184 In het intakegesprek leggen we aan je uit wat je wel en niet van ons mag verwachten. Daarna plannen we jouw afspraak met een van onze financieel adviseurs in. We sluiten het intakegesprek af met een toelichting op de manier waarop je je voor kunt bereiden op het gesprek met de adviseur. Na het intakegesprek ontvang een afspraakbevestiging in je mailbox.

3. Gesprek met financieel adviseur

Onze adviseur neemt op het afgesproken tijdstip contact op. Na een korte kennismaking start het gesprek. onze adviseur stelt je vragen over jouw financiële situatie en voert je gegevens in. Samen praat je over welke keuzes je wilt en kunt maken. Het gesprek zal ongeveer 60 minuten duren .

4. Gespreksverslag

Binnen een aantal werkdagen na het gesprek met de financieel ontvang je het gespreksverslag in je mailbox. In dit verslag kan je alles rustig nalezen. Ook staan hierin vervolgstappen die je kunt nemen.

5. Nazorggesprek

Een week nadat we het verslag aan je hebben gestuurd bellen we nog even op om te horen of het verslag goed is ontvangen en of er nog vragen zijn. Graag horen we ook hoe het traject hebt ervaren en wat je plannen zijn. Hierna is het traject ten einde, maar je mag uiteraard altijd nog contact met ons opnemen.

Dat kan op 3 manieren. De basis is dat je wat papieren klaarlegt voor de adviseur, zoals je loonstrook en je pensioenoverzicht. Maar de beste manier is om de excel bijlage vooraf voor jezelf in te vullen. Deze bijlage vind je in de afspraakbevestiging die we je mailen. De derde manier is om digitaal je gegevens bij ons aan te leveren. Vraag ons dan (uiterlijk 5 dagen voor het gesprek) om een zogenaamde Ockto-sessie. Jij kiest zelf de manier die voor jou het beste werkt.

De ideale plek hiervoor is mijnpensioenoverzicht.nl. Dit is de plek waar je al je pensioen terugvindt van al je werkgevers. Nadat je bent ingelogd met de DigiD en hebt aangegeven of je alleen of samen bent, kom je op de pagina waarin je pensioen staat. Bovenin staat het te verwachten netto bedrag per maand. Onderaan de pagina staan de bruto bedragen per jaar. Dit zijn de getallen die adviseur graag wil weten

Inderdaad, niet altijd het leukste deel voor veel mensen. Het moet niet, maar onze deelnemers zeggen dat het grote toegevoegde waarde heeft voor het gesprek. Dus het loont zeker de moeite. Hoe meer je voorbereidt, hoe persoonlijker het financieel inzicht is dat je krijgt.