Persbericht

Voor Elkaar Holding investeert in Prikkl.

Een nieuw tijdperk voor financiële planning.

Eindhoven, 11 december 2023

 

Voor Elkaar Holding, een onderdeel van Coöperatie DELA, investeert in Prikkl; een baanbrekend financieel coachings- en adviesplatform. Prikkl heeft de missie om iedereen in Nederland te ondersteunen bij het maken van slimme financiële keuzes in elke levensfase.

Geldzaken en pensioenplanning zijn een uitdaging voor veel Nederlanders. Vaak is de stap naar actie ondernemen groot. Prikkl wil hier verandering in brengen door toegankelijke, onafhankelijke én betaalbare financiële hulp te bieden. Prikkl’s aanpak combineert gedragskennis, persoonlijke begeleiding en slimme tools om financiële vragen te verhelderen en het maken van keuzes makkelijker te maken. Zo kunnen mensen zien hoe hun keuzes van invloed zijn op hun leven, nu en later. “We hebben Prikkl ontwikkeld omdat we vinden dat financieel advies in Nederland voor iedereen bereikbaar moet zijn. Het kan en moet anders”, aldus Henk-Jan Boersma, oprichter van Prikkl.

Financiële keuzebegeleiding in elke levensfase

Mensen maken plannen, maar niet iedereen maakt een planning. In een drukke wereld waarin impulsen en keuzes aan de orde van de dag zijn, is Prikkl de coach langs de zijlijn die financieel inzicht geeft waar mensen de rest van hun leven wat aan hebben. Prikkl biedt begeleiding op belangrijke financiële momenten, geeft antwoord op vragen die niet gesteld worden en maakt het effect van bepaalde keuzes op de toekomst duidelijk. Het doel is om mensen van 18 tot 80 jaar te helpen weloverwogen beslissingen te nemen die hun dromen realiseren, zonder onvoorziene gevolgen.

Investering om meer Nederlanders te helpen

Omdat Voor Elkaar Holding alle Nederlanders een financieel gezond leven toewenst, investeert ze in Prikkl. “Deze investering benadrukt onze gezamenlijke ambitie om een gezond financieel overzicht voor alle Nederlanders te bevorderen. We willen laten zien dat solidariteit werkt en mooie initiatieven en oplossingen van sociale ondernemingen laten groeien en waar mogelijk aan elkaar verbinden. Samen maken we mogelijk wat onbereikbaar is voor het individu”, vertelt Hans Voorn, directeur van Voor Elkaar Holding.

Sociale impact

Nederland is een veilig, democratisch en welvarend land. Er is veel geregeld, maar alle regels, instanties en loketten zijn soms ook verwarrend en ingewikkeld. Mensen hebben vragen over hun financiële situatie, zeker als problemen op de loer liggen. Het valt niet mee om door de bomen het bos te blijven zien. Om Nederlanders die hulp nodig hebben of zijn vastgelopen, wegwijs te maken en ondersteuning te bieden is Voor Elkaar Holding opgericht. Zo wordt de solidariteit en saamhorigheid in de samenleving versterkt en de wereld een beetje mooier gemaakt in de domeinen financiële zorg en planning en mantelzorgondersteuning.