Pensioenfondsen

Wat gebeurt er met de zorgplicht?

Prikkl is een spin-off van het bedrijf Netvice. Met Netvice hebben wij sinds 2014 grote groepen klanten van banken en verzekeraars geholpen met het oplossen van compliance dossiers in de sector, zoals het beleggingsverzekering issue (in de volksmond woekerpolis) of ‘aflossingsblij’ genoemd. Vanuit deze ervaring weten wij hoe de toezichthouder kijkt naar complexe dossiers zoals klantactivatie en bewuste keuzes maken.

Deze dossiers kenmerken zich door klanten die niet bezig willen zijn met dit onderwerp, aanbieders en adviseurs die niet ingericht zijn om snelle grootschalige herstelactiviteiten te organiseren en toezichthouders die steeds hogere eisen stellen aan activatiegraad en aantoonbare vastlegging hiervan.

Nu zult u zich als pensioenfonds mogelijk niet in dezelfde categorie scharen als banken en verzekeraars. Toch zien wij een dynamiek in de zorgplicht van pensioenfondsen ontstaan die vergelijkbaar met de dynamiek waarin verzekeraars en banken terecht kwamen.

Benieuwd hoe wij aankijken tegen de toekomst van zorgplicht voor pensioenfondsen? In een persoonlijk gesprek vertellen wij u er graag meer over.

Benieuwd hoe wij aankijken tegen de toekomst van zorgplicht voor pensioenfondsen?

In een persoonlijk gesprek vertellen wij u er graag meer over.